Litt dyrere strøm i nytt prisområde

Strømprisen steg med 4 - 5 øre per kWh i det nye prisområdet på Vestlandet mandag. Hvis forskjellen ikke blir større, vil ikke forbrukerne merke så mye til omleggingen.

Publisert 15. mars 2010 kl. 14.57
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 138 ord
Foto: Scanpix

Mesteparten av Vestlandet og Sørlandet har til nå utgjort ett av fire prisområder her i landet. Fra mandag er området delt, slik at de nordvestlige delene av Rogaland og vestlige deler av Hordaland med Bergensregionen samt Sogn og Fjordane utskilles som et nytt markedsområde for kraft.Det var ventet at prisen kunne gjøre et byks når ordningen med fem markeder for strøm ble satt i verk, men økningen ble forholdsvis begrenset mandag.- Prisøkningen for kunder med spotpris er ca. 4 øre/kWh i forhold til prisen i resten av det som tidligere var ett område. Nå er prisen på nivå med Oslo og østlandsområdet, forteller kommunikasjonsdirektør Jeanne K. Tjomsland hos strømleverandøren Fjordkraft i Bergen.- Det er vanskelig å spå utviklingen, men holder prisforskjellen seg på dette nivået, betyr det rundt 40 kroner mer på regningen for en gjennomsnittskunde, sier Tjomsland.