Tariffavtale for bemanningsselskapene

LO og NHO er enige om en midlertidig tariffavtale for bemanningsselskapene.

Foto: Scanpix

Forhandlingene har pågått i lang tid, og Fellesforbundet var villig til å streike for å få på plass en tariffløsning i lønnsoppgjøret. Det blir ikke aktuelt ettersom LO-sekretariatet mandag godtok den midlertidige overenskomsten.- En liten milepæl er passert. Vi har skaffet tariffdekning i en voksende bransje der vi tidligere har hatt problemer og som til nå vært et tarifftomt rom, sier Knut Bodding i LOs forhandlingsavdeling til Frifagbevegelse.no.Det sentrale stridstemaet har vært hvilke prinsipper som skal gjelde når lønn fastsettes for arbeidstakerne bemanningsbyråene leier ut. LOs standpunkt har vært at leiearbeiderne skulle ha de lønns- og arbeidsvilkårene som gjelder i bedriften de leies ut til. NHO har hevdet at bemanningsbyråene er en egen bransje, som må ha sine egne lønns- og arbeidsvilkår.At den nye overenskomsten er midlertidig skyldes at en del av de samme problemene omkring avlønning må avklares når EUs vikarbyrådirektiv skal implementeres i norsk rett innen november 2011, melder nettstedet. (©NTB)