Alternativ behandling stadig mer populært

Bruken av alternativ behandling har økt med 50 prosent på ti år, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Foto: iStockphoto
Personlig økonomi

SSB har sammenlignet antall brukere av åtte utvalgte, alternative behandlingsformer med ti års mellomrom, skriver Bergens Tidende. 16 prosent av de spurte hadde enten vært hos homøopat, akupunktør, fotsoneterapeut/refleksolog, aromaterapeut, massasjeterapeut, naprapat, osteopat eller healer.Den typiske brukeren av alternativ behandling er kvinner i alderen 30-50 år, bosatt i byer, og de har mer utdanning enn videregående og har en årslønn på mellom 200.000 og 350.000 kroner.Til sammen 22 prosent av de spurte kvinnene og 9 prosent av mennene hadde vært hos en av de utvalgte behandlergruppene i undersøkelsen. Flest hadde vært til massasjeterapi og akupunktør. Undersøkelsen viser at det er spesielt de som har smerter, migrene/hodepine, søvnproblemer eller som føler seg energiløse som velger alternative behandlere.65 prosent av dem som kontaktet alternative behandlere gjorde det for å forebygge sykdom eller styrke helsen. 54 prosent oppga eget velvære som årsak. Minst vanlig var det å oppsøke alternativ behandling for akutt sykdom. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv