Du kan få knallrente

Slik kan du sikre deg renten ingen norske banker er i nærheten av.

Foto: iStockphoto
Personlig økonomi

Vi har flere ganger i år anbefalt å betale inn ekstra forskudd på restskatten, slik at du styrer unna 3,9 prosent rentetillegg ved skatteoppgjøret i juni. Nytt i år er at ekstra forskudd på restskatt skal betales innen 31.mai, mot tidligere 30. april.- Rentenivået var lavt i 2009, noe skattemyndighetene ikke var forberedt på da de skrev ut skattekortet. Mest sannsynlig vil flere enn vanlig få varsel om restskatt, fordi rentefradraget er lavere enn forutsatt. Å betale inn et ekstra forskudd før fristen 31. mai kan nok lønne seg for de fleste, sa skattefaglig leder i Skattebetalerforeningen, advokat Gry Nilsen, til HegnarOnline tidligere i vår.Norges beste rente? Betaler du inn for mye, betaler skattemyndighetene tilbake pengene, med et rentetillegg på 0,5 prosent for juni-oppgjøret. 0,5 prosent i tre uker tilsvarer en årlig rente på 7,5 prosent, og siden renten er skattefri må du ha 10,4 prosent før skatt for å finne et bedre rentetilbud.- Betaler du inn for mye - bevisst eller ubevisst - før 31.mai, får du nyte godt av det som sannsynligvis er Norges beste rente, skriver Skattebetaleren .Oversikt over skatteetatens rentesatser her.

Nyheter
Personlig økonomi