KjøpLogg inn

Hellas vil kompensere turister

Den greske regjeringen vil erstatte tap som turister i landet får på grunn av streiker i transportsektoren.

Publisert 22. juni 2010 kl. 11.45
Oppdatert 22. juli 2011 klokken 12.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord

Landets kulturminister Pavlos Geroulanos opplyste tirsdag at regjeringen vil garantere for ekstra overnattinger og kostutgifter som skyldes streiker blant jernbanearbeidere som begynte tirsdag.Turismen er en pilar i Hellas' økonomi. Men streiker, demonstrasjoner og voldsomheter utløst av landets krise og regjeringens krisetiltak ble allerede i mai anslått å ha forårsaket en nedgang i hotellovernattinger på 10 prosent, ifølge turistorganisasjoner. Ifølge ministeren vil myndighetene også erstatte ekstrautgifter for turister som ble sittende fast i Hellas som følge av askeskyene etter vulkanutbruddet på Island i vår.Geroulanos oppga ingen detaljer om hvor mye de varslede erstatningene vil koste eller hvordan pengene skal bli utbetalt.Hellas inngikk for kort tid siden en låneavtale med EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) på totalt 110 milliarder euro, tilsvarende 870 milliarder kroner etter dagens kurs. Pakken skal redde Hellas fra konkurs. Streikene som begynte tirsdag, er en serie totimersstreiker som skal pågå fram til torsdag. Streikene vil ramme hurtigtog og forbindelsen til og fra Aten flyplass. Onsdag skal en fagforening blokkere havna i Pireus. (©NTB)