CDSen på gresk statsgjeld økte videre til 966,9 torsdag. Det betyr at nervøsiteten og investorenes behov for å sikre seg mot tap er større enn noen gang og over rekordnivået fra 6. mai, da CDSen sluttet på 940.På samme tid øker, i følge CMA Datavision, også sannsynligheten for mislighold videre til 56,71.Den samme tendensen gjør deg også gjeldende for andre CDSer. iTraxx Europa, som er en en indeks for credit-defaulty swaps i 125 selskaper, stiger ytterligere 3 prosent, etter å ha steget 4 prosent onsdag, til kjøper 128 og selger 129.En oversikt over CDSer i Europa viser også at 14 går inn, mens 269 øker. For statsgjeld er forholdet tilnærmet 1 til 10.Det er to familier av : CDX og iTraxx. CDX-indeksene inneholder nord-amerikanske og Emerging Market-selskaper og administreres av CDS Index Company (CDSIndexCo). Tjenstene markedsføres av Markit Group Limited. iTraxx inneholder selskaper fra resten av verden og styres av den internasjonale Index Company (IIC), som er eid av Markit.iTraxx Europe Crossover Indeksen er utarbeidet av International Index Company og består av 50 selskap.For iTtraxx er prisen oppgitt i basispunkter. Det betyr at 400 basispunkter tilsvarer en pris på 400.000 euro i året for å forsikre 10 millioner euro. For CDXene er det tilsvarende, men prisen er i dollar.