Sterk etterspørsel etter SAS-langrutedestinasjoner har ført til at selskapet ekspanderer og setter inn et ekstra fly til høsten.SAS kommer fra høsten nå til å fly daglige ruter til Bangkok, Chicago og New York fra København, samt øke antallet avganger Stockholm-New York og København-Dubai.-SAS har opplevd en økning på 50 prosent hittil i år på Business class til Asia. Også til USA er det en markant økning i Economy Extra og Business. Det er en betydelig økning i bookingene etter askekrisen til USA faktisk, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, til HegnarOnline.Det nye flyet er en Airbus A340 med 245 seter og tre serviceklasser: Business (46 Business Sleepers), Economy Extra (28 seter) og Economy (171 seter). Alle passasjerer har en egen skjerm med et bredt tilbud filmer, musikkanaler og spill. I både Business og Economy Extra tilbys audio/video-on-demand, hvilket betyr at man kan starte, pause og stoppe underholdningen når man selv ønsker.-Det er det tiende langdistanseflyet i drift fra SAS' side på interkontinentale ruter, med oppstart fra vinterprogrammet, avslutter Johansen.