Skrur opp momsen til 24 prosent

Romania setter opp momsen med 5 prosentpoeng til 24 prosent 1. juli.

Rumenske soldater foran Triumfbuen - Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Romania setter opp momsen med 5 prosentpoeng til 24 prosent 1. juli for å imøtekomme krav fra Det internasjonale pengefondet (IMF).IMF er villig til å åpne en hjelpepakke på 20 milliarder euro til Romania, men har stilt som krav at landet først må redusere budsjettunderskuddet.Lørdag meldte Romanias statsminister Emil Boc at regjeringen har bestemt å øke merverdiavgiften med 5 prosentpoeng til 24 prosent. Økningen skal bidra til å redusere budsjettunderskuddet i Romania, men analytikere frykter at resesjonen vil bli enda større som følge av økningen og at inflasjonen vil stige.Romanias regjering er uansett fast bestemt på å øke momsen fra 1. juli, og målet er å få tilgang på en pakke på 20 milliarder kroner fra IMF. IMF skal på et møte onsdag i neste uke diskutere den økonomiske pakken til Romania. (©NTB)

Nyheter
Politikk