Godt over halvparten av dagens voksne befolkning ønsker å kombinere pensjon og arbeid etter fylte 62 år.- Det vi ser er en hel del spreke 62-åringer som ønsker å få mer tid til familie og reiser, og derfor ønsker å trappe ned og jobbe deltid, sier administrerende direktør i Vital, Tom Rathke, til NTB.Over 70 prosent av de som vil fortsette å jobbe etter fylte 62 år, ønsker å bli pensjonister før de fyller 67 år, som er dagens pensjonsalder, viser en undersøkelse utført av Respons Analyse for Vital Forsikring.De spurte i aldersgruppen 40 til 60 år ser for seg en mulighet til både jobb og arbeid etter at de passerer 62-årsgrensen.- Det er liten tvil om at folk etterspør muligheten til å gå av med pensjon når de fyller 62 år. Mange ser ut til å ønske en kombinasjon av delvis pensjon og gradvis nedtrapping i arbeidslivet, sier Rathke.De fleste av dem som sier ja til å bli tidligpensjonister når de fyller 62 år, ønsker å fortsette i jobben i redusert stilling.Bare én av ti vil slutte helt å jobbe når de fyller 62 år, viser undersøkelsen. (NTB)