Giske: Arveavgiften er til å leve med

Næringsminister Trond Giske åpnet for å diskutere formuesskatten. Men arveavgiften rører han ikke.

Trond Giske - Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Nærings- og handelsminister Trond Giske hadde i går anledningen til å fri ytterligere til småbedriftseiere ved å antyde noe om at regjeringen ville se på arveavgiften.Den benyttet han ikke, skriver Finansavisen.- Realiteten er at sammenlignet med en god del andre land har ikke Norge noen spesielt høy arveavgift. Etter regjeringens syn er nivået på arveavgiften i Norge til å leve med. Jeg tror ikke det er der hovedutfordringen ligger, sa Giske til avisen etter å ha holdt en 10 minutters innledning på et seminar om generasjons- og eierskifter i små og mellomstore bedrifter.Statsråden stresser det faktum at Norge har mange godt voksne eiere, men at debatten om eierskifter handler om mye mer enn arveavgift.- Det handler om veiledning, kunnskap og forståelse for hva slags prosesser et eierskifte utløser, sier han til Finansavisen.

Nyheter
Næringsliv