Homofile får gifte seg på SAS-fly

SAS frir til DINKs, og lover kake og dansing i midtgangen. - Vi føler dette er en naturlig feiring av kjærligheten, sier direktør.

Foto: Scanpix

Finansavisen omtaler et mediestunt utenom det vanlige fra SAS, og viser til en pressemelding onsdag der selskapet leter etter et homofilt par som vil være det første som gifter seg på et vanlig rutefly.Kampanjen er også lansert i sosiale medier, mot den såkalte LGBT-gruppen (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender).- SAS er det nasjonale flyselskapet for tre av verdens mest liberale og progressive land, spesielt når det dreier seg om LGBT-rettigheter, så vi føler at dette er en naturlig feiring av kjærligheten, sier SAS-direktør Robin Kamark i meldingen.Det heldige paret vil ifølge avisen blant annet vinne tur/retur-billetter på Business Class fra Stockholm til New York, samt flere overnattinger på hoteller i USA. Ifølge NTB lover SAS-talsmann Anders Lindström både kake og dansing nedover midtgangen.- Det må være mulig å reise kollektivt uten at kunden skal eksponeres for opplevelsen av å påtvinges deltakelse i noe som strider mot ens dype overbevisning, sier generalsekretær Rolf Kjøde i Normisjon til Finansavisen.PR Direktør Anders Lindström i SAS forsvarer kampanjen overfor avisen, og viser til at de fleste i målgruppen er såkalte DINKs, (Double Income, No Kids).