Stavanger er Norges dyreste sted å bo

Rogalendingene topper boligprisstatistikken for første gang. Skal du kjøpe leilighet er Stavanger nå Norges dyreste område.

Christian Dreyer - Finansavisen

Christian Dreyer fra Norges Eiendomsmeglerforbund var dagens gjest på Økonominyhetene. Onsdag presenterte han ferske tall for prisutviklingen i det norske boligmarkedet. De viste en oppgang på 2,5 prosent fra juli til august, mens de sesongjustert bare steg 0,2 prosent.- Vi tror mesteparten av prisveksten er tatt ut for i år, men risikoen ligger definitivt på oppsiden, sa Dreyer blant annet.Prissatistikken viser nå at boligprisen, målt per kvadratmeter, for første gang er høyere i Stavanger enn i Oslo. Riktignok bare med 100 kroner.- For første gang ligger Stavanger som det dyreste området i Norge på leiligheter . De tangerte Oslo i juni og nå ligger de foran. Snittprisen i Stavanger er på 37.600 kroner per kvadratmeter. Jeg tror det skyldes at mange nyboligprosjekter i Stavanger har kommet ut i markedet som bruktboliger. Det har presset prisnivået opp. Du finner enkelte bydeler i Oslo hvor det er dyrere å bo, men målt by mot by har stavanger tatt over ledertrøyen, sa Dreyer.Se hele intervjuet her! I tillegg kommenterer vi som vanlig utviklingen på børsene i Europa og New York. Og det blir teknisk analyse av Statoil, Hurtigruten og Jinhui.Du finner boligprisstatistikken fra NEF her! Se direktesendingen på webtv.hegnar.no fra klokken 16.05 mandag - torsdag og fredag klokken 13.30.Vi benytter nå flash-spiller på våre TV-sider. Flash kan lastes ned her .Har du spørsmål, tilbakemeldinger eller ønsker om tekniske analyser, send de til tvtips@hegnar.noSe også sendingen på Get Infokanalen kl. 18:30 og 22:30. Get infokanal finner du på kanalnummer 150 på din Get dekoder. Har du vanlig kabel-tv fra Get, kan du finne Get infokanal ved å gjøre et autosøk på ditt TV-apparat.