Årets juleakevitt er her

Det er under to måneder til julaften. Destillatør Halvor Heuch er nå ute med sesongens akevitt.

Halvor Heuch. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Juleakevitten kom på markedet for første gang i 1988, og ble ifølge Arcus umiddelbart en suksess.- Dette er vår eneste akevitt med årgangsbetegnelse, og resepten varierer noe fra år til år. Det volumet som ikke selges ett år, går tilbake på fat til videre modning før den går inn i neste års blanding. Det blir også alltid holdt igjen en viss mengde av årets ferdigmodnede akevitt som utgjør en stamme i neste års akevitt. Det vil si at det i alle årganger helt siden 1988 er med en andel av alle de tidligere årgangene, sier informasjonssjef Hege Ramseng.Gilde Juleaquavit har som regel en fatmodningstid på ca 2,5 år. Destillatør Halvor Heuch understreker at årets variant har fått litt lengre modningstid og noen flere nyanser av sitrus enn fjorårets.