I dag er det fire skianlegg som kjører for fullt, men dette dobles forhåpentligvis til helgen. Mildværet tok uheldigvis knekken på Sauda.
Geilo (åpent)Trysil (åpent)Bjorli (åpent)Kvitfjell (åpent)Uvdal (åpner på lørdag)Rauland (åpner kanskje på lørdag)Gaustablikk (åpner på lørdag)Skeikampen (åpner på lørdag)Haukelifjell (usikker åpning, muligens på lørdag)Sauda (stengt igjen grunnet mildvær) Oversikten finner du på skiinfo.no.
Snøproduksjonen har gått for fullt den siste tiden på Geilo. Det har vært kaldt og lite vind, dette har ført til at vi nå kan åpne to heiser på Geilo. Fredag 29. oktober åpner Aslelypa i Geilolia kl. 12.00 for treningssamlinger og kveldskjøring for alle kl. 16:00-20:00. Pris for kveldskjøring er 120 kroner. Lørdag 30. oktober åpner Arnetrekket i Havsdalen. På Geilo jobbes det for fullt med å produsere og dosere snø ut i bakkene Sesongåpning i Trysil. I dag har de kjørt i gang Fjellekspressen og løype 15. Det er ikke sikkert alle de 422 snøkanonene får jobbet kontinuerlig denne uken, men i høyden ser det bra ut. De har en liten mildværsbolk, uten at det har noe å si for videre drift. Til helgen vil det fortsatt tilby ca. 1.100 meter nedfart i lysløypa. I nederste del av anlegget vil det bli bygd et lite hopp og satt opp 2 rails. I barnebakken fikk de dessverre ikke produsert nok snø til å kunne åpne. Kvitfjell åpner familiebakken og familieheisen i dag. Heretter er det åpent hver dag. Eskil Solberg, markedssjef i Kvitfjell Alpinannlegg, melder at det er fint og hardt i nedfartene, og at preppmaskinene er ute og ordner med det nå. I Familiebakken er det nå lagt et lag på 50 cm kunstsnø, to railer og ett hopp er satt opp. Det snør, melder skianlegget i snøkommentarfeltet på Skiinfo.no, og det åpner en heis (Fenrisulven, og de to nedfartene Idun og Brage) i morgen. Litt nedbør er det meldt denne helgen, så vi får håpe det blir mest snø og sludd. Når værleverandørene sammenlignes på Skiinfo.no ser vi at både Meteorologiske og Storm er relativt enige om helgeværet som preges av litt nedbør (les: sludd) på lørdag morgen, og deretter overskyet/lettskyet vær. Skipsheisen åpner på lørdag med nedfart Gausta, melder Lars Svartdal. Gaustablikk er kjent for å åpne tidlig, og etter webkamerabildene å dømme er det snø i nedfarten, men mildværet saboterte for å lage ytterligere kunstsnø. Her ser det ut til å bli kaldest blant skianleggene, og det er positivt for helgens åpning. I tillegg er de så heldige å få mer natursnø i dag ser det ut til. Her er det bare å håpe på at de 75 snøkanonene kan hjelpe til med å åpne fire km nedfarter som er mulig, og at natursnøen sørger for åpning av litt langrennsløyper. På webkamerabildet tatt i bunn av anlegget ser vi den nye tråkkemaskinen stå klar, men også at det stikker opp gress og busker i terrenget. Mye over 10-15cm snø er det ikke, men i nedfartene har de syv snøkanonene jobbet hardt. Åpnet først i Norge, men måtte deretter stenge igjen grunnet mildværet. På webkamera ser det litt usikkert ut for dette skianlegget kommende helg. Til helgen er fortsatt meldt plussgrader, og litt nedbør.