Ved utgangen av tredje kvartal hadde en av forvalterne allerede kommet opp i et honorar på 93,9 millioner kroner.Totalt er det ved utgangen av tredje kvartal utbetalt 961 millioner i honorar til eksterne forvaltere.Fondets sjef, Yngve Slyngstad, sier til DN at han mener det er forsvarlig å betale honorar til en forvalter i størrelsen 500 millioner kroner, slik det ble opplyst tidligere denne uken.Riksrevisjonen har kritisert de høye honorarene til eksterne forvaltere men Slyngstad minner om at det ikke er en person, men et selskap med flere ansatte som får honoraret.I det nye regelverket regjeringen kommer med for ansatte i finansnæringen og i Folketrygdfondet her hjemme blir det understreket at hensikten med innstramningene er å motvirke ordninger som fremmer kortsiktig profitt og langsiktig høy risiko. (©NTB)Oljefondet er nå på 2.977 milliarder kroner.