Gullgruven etter Stieg Larsson

Arvingene dro inn 180 millioner kroner i inntekter - på bare 18 måneder.

Michael Nyqvist og Noomi Rapace fra Stieg Larsson-filmene - Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Inntektene fra avdøde Stieg Larssons forfatterskap renner inn i strie strømmer. I perioden 3. november 2008 - 30. april 2010 skal inntektene ha vært på hele 180 millioner svenske kroner, skriver Expressen ifølge VG.Arvingene - broren Joakim og faren Erland - har opprettet selskapet Moggliden AB. Det første utvidede årsregnskapet viser et resultat etter skatt på 130 millioner kroner.- Da vi startet med dette her, trodde vi på 4-5 millioner kroner totalt, sier Joakim Larsson i en kommentar til den svenske avisen.De strie pengestrømmene henger sammen med boklanseringer - og kritikerros - i stadig nye land. I tillegg til den svenske filmsuksessen har Hollywood nå startet innspilling av Millennium-trilogien - med Daniel Craig i hovedrollen.

Nyheter
Næringsliv