Hvilke skianlegg åpner først?

Snøproduksjonen er nå i gang i flere av skianleggene, og det meldes om muligheter for snø på Østlandet i starten av neste uke.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Mandag, tirsdag og onsdag neste uke er det store sjanser for at det kommer snø, og kulden gjør at det allerede er flere skianlegg som legger grunnlag for kommende skisesong med snøproduksjon.Samtlige 14 bakker i Tryvann Vinterpark er utstyrt med avanserte snøkanoner. Ifølge skiinfo.no har fem av bakkene blitt oppgradert med helautomatiske snøkanoner, og ved optimale forhold kan deres snøanlegg produsere hele 4 500 lastebillass med snø på ett døgn.Skianleggene med aller flest snøkanoner er Trysil med 418 stk, Hemsedal med 300 stk og Geilo med 225 stk.Det er alltid spennende å se hvilke skianlegg som klarer å åpne først, og i år ser det ut til at kampen vil bli mellom følgende fire skisenter som tar sikte på å åpne siste helgen i oktober.• Bjorli• Haukelifjell• Trysil• Kvitfjell- Etter en testkjøring i Hemsedalsløypa, Blåparken, Fjellheisen, Roni og Hamaren i natt, trår Hemsedal Skisenter til for fullt med snøproduksjonen fra og med fredag. Snøproduksjonen er ca en uke forsinket i forhold til i fjor, men planlagt sesongåpning den 5. november har vi fortsatt stor tro på å kunne gjennomføre, sier Hilde Hagen i Hemsedal Skisenter.

Nyheter
Kultur