Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk ned med 1,9 prosent i oktober i forhold til september.Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for omsatte borettslagsleiligheter var i oktober 2010 på 22.134 kroner, mens det tilsvarende tallet i september 2010 var 22.565 kroner.I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 5,8 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på omsatte borettslagsleiligheter 20.923 kroner. Siden nyttår har prisene steget med 6,7 prosent.- Siden april har prisene på borettslagsleiligheter steget hver måned, og en korreksjon av prisnivået i oktober er dermed ikke helt uventet, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en melding.
Flere bud og budgivere per bolig
Sammenlignet med forrige måned steg antall bud og budgivere per bolig denne måneden. I oktober er det i snitt 2,5 budgivere per omsatt borettslagsbolig, en oppgang på 0,5 budgivere fra september. Sammenlignet med samme tidsrom i fjor er det en oppgang på 0,9 budgivere. Antall bud per bolig er 4,3. Dette er en oppgang på 0,1 bud siden forrige måned og 1,2 bud siden samme tidsrom i fjor.- Oppgangen i antall bud og budgivere viser at temperaturen i markedet er høy til tross for priskorreksjonen, og at interessen for boligene er økende. Antall oppdrag har vært stabilt den siste måneden og boligene omsettes raskere enn i forrige måned, sier Drogseth i meldingen.