Slik ble han styrtrik helt i det stille

Ikke finnes det mange bilder av ham og i media dukker han aldri opp. Slik ble Grimstad-mannen styrtrik uten at de fleste la merke til det.

Foto: Scanpix

Einar Aas fra Grimstad startet som ivrig leser av Kapital og endte opp som en av landets rikeste, skriver Finansavisen.Aas vokste opp i Grimstad som nest yngst i en søskenflokk på fire, og dro rett til Norges Handelshøyskole i Bergen etter videregående.Etter at Aas gikk ut som siviløkonom fra NHH sommeren 1994 er det uvisst hva han gjorde. Det gikk imidlertid ikke mer enn tre år før han ble hentet inn til Interkraft, et selskap etablert av Aust-Agder Energiverk, Kristiansand Energiverk, Skiensfjordens Kommunale Kraftselskap, Vest-Agder Energiverk og Vestfold Kraft.Da Agder Energi solgte seg ut av Interkraft i 2001 valgte fem krafttradere å hoppe av. I september etablerte Aas Kraftinvest, et selskap som genererte et overskudd på en kvart milliard før det ble oppløst for fem år siden.Etter det har han handlet på egen bok og dermed unngått innsyn fra pressen. Skattelistene har imidlertid gitt en god pekepinn på utviklingen, med årlige inntekter i 100-millionerkronersklassen