Tobakksgigant lette i søpla

Tobakksgigant har undersøkt søppelet i syv norske byer for å kartlegge røykernes shopping-vaner.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

En undersøkelse analysebyrået MS Intelligence har gjort på vegne av Philip Morris Norge (PMN) og British American Tobacco Norway viser at hver tredje sigarettpakke i Norge er enten kjøpt på taxfree eller smuglet inn i Norge, skriver DN.Samtidig har registrert, lovlig salg av tobakk i Norge falt med 100 millioner sigaretter.Undersøkelsen, som har vært gjennomført to år på rad, går ifølge avisen ut på undersøke 5.000 tomme sigarettpakker tilfeldig samlet opp fra gater og offentlige søppelkasser i syv av Norges største byer, pluss Bærum.- Vi mener helt klart denne avgiftsøkningen har ført til flere utenlandske sigaretter i Norge, sier Nordan Helland i PMN til DN.

Nyheter
Næringsliv