- Trøkk i boligmarkedet

- Trøkket i boligmarkedet fortsatte inn i oktober, sier leder i Norges Eiendomsmeglerforbund, Christian Vammervold Dreyer.

Illustrasjon. Oppføring av ny boligblokk - Foto: Scanpix

Mandag 1. november legger Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes forening fram boligprisstatistikken for oktober.- Tallene viser at trøkket i boligmarkedet fortsatte inn i oktober, sier leder i Norges Eiendomsmeglerforbund, Christian Vammervold Dreyer.Tall fra Econ Pöyry viste onsdag at 1.043 nye boliger har blitt solgt i løpet av de siste to månedene, tilsvarende 10 prosent av totalt antall boliger i registrerte prosjekter. Salgstakten er den høyeste registrert siden juni 2007I løpet av oktober har HegnarOnline gjetatte ganger skrevet om det relativt hete boligmarkedet.En mindre enebolig i det idylliske Damstredet i Oslo gikk for 3,15 millioner kroner. P-rom var på bare 31 kvadratmeter fordelt på to plan og hems. Det tilsvarer over 101.000 kroner per kvadratmeter.En 2-romsleilighet i Ullevål Hageby i Oslo er solgt for 4,05 millioner kroner én million over takst.Aktiv-megler Stian Larsen solgte en 4-romsleilighet i Gråsteinveien på Lambertseter for friske 2,9 millioner kroner . Det var 650.000 over takst og 710.000 kroner over prisantydning.2010 har ikke vært det mest aktive markedet for boliger i de øvre segmentene. Men i Sandefjord ble en murvilla i Vestfoldgata nylig solgt for 12,1 millioner kroner, 100.000 over takst.Generelt er markedet for familieboliger sterkt, spesielt i Oslo. Det er ikke uvanlig at attraktive objekt går over en halv million kroner over takst, gjerne mer.