Erlend Lappegard, daglig leder hos turoperatøren Inspiratour, ønsker å vise nordmenn at Libya kan assosieres med mye mer enn Muammar al-Gaddafi.Turoperatøren har derfor utvidet sin reiseportefølje med en tidagers opplevelsesreise gjennom ørken og sanddyner, med nyttårsfeiring på en camp i Libyas Sahara.En kort flyreise bringer de reiselystne fra hovedstaden Tripoli ut til ørkenen, hvor det er lagt opp til flere dagers overnatting på forskjellige camper omgitt av sanddyner, spektakulære fjell og vakre oaser.-Libya er fortsatt ukjent for mange, og er således unikt. Det har lenge vært et lukket land, hvor du ikke opplever masseturisme, sier Caroline von Simson i Inspiratour til HegnarOnline.-Det er unikt å feire nyttårsaften med camping i Acacus-ørkenen, hvor man er omgitt sanddyner og huler med gamle malerier og helleristinger, avslutter von Simson.Libya ligger i Nord-Afrika, mellom Tunisia og Algerie i vest og Egypt i øst. Landet har vært under gresk og romersk innflytelse og mange bygg vitner om storhetstiden som strekker seg 2.000 år tilbake i tid.
En slik tur koster 16.990 kroner og inkluderer:
•Flybillett Oslo-Tripoli t/r•Overnatting i twin eller dobbeltrom m frokost (enkeltrom tilgjengelig mot tillegg på kr 1.200)•Engelsktalende guide•Sjåfør og kokk i ørkenen•Camping fasiliteter inkl. sovepose ved behov•Alle måltider i ørkenen•Sightseeing og inngangspenger (inkludert betaling for bruk av kamera)•Visa invitasjon•Passregistrering og reisetillatelse•Norsk turleder•Innenlands flyreise