Finanskrisen endret bankenes utlånspraksis

I NHO sitt økonomiske overblikk for fjerde kvartal ser vi at bedriftene er mer positive i år sammenlignet med samme kvartal i 2009. Men mengden kreditt til ikke-finansielle foretak har holdt seg på samme nivå siden 2008.

Sjefsøkonom i NHO, Tor Steig. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Personlig økonomi

Det er nok ikke bare en konsekvens av risikoaversjon hos bedriftene. Bedriftene opplever nok også vanskeligheter med å få kreditt som følge av en endret utlånspraksis i bankene, sier Dag Årnes i NHO til HegnarOnline.Situasjonen er ikke ensartert- Byggebransjen ser ut til å ha litt lettere enn andre for å få lån, sier Årnes. I NHO som viser til at det er bransjeforskjeller her. Reiselivsnæringen er de som opplever størst problemer.Det er også byggenæringen som melder om størst behov for ny arbeidskraft i 2011. Sammen med tjenesteytende sektor forventer de 2% vekst hver i arbeidsstyrken til neste år.Se hele pressekonferransen her

Nyheter
Næringsliv