Børsen karret seg over i pluss

Hovedindeksen krabbet seg i pluss. Statoil sluttet igjen over 140 kroner og penny stock falt 20 prosent.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Hovedindeksen på Oslo Børs krabbet seg over i pluss mot slutten onsdag og endte opp 0,03 prosent til 440,86 poeng. Det ble omsatt aksjer for 1,83 milliarder kroner.Olje Brentoljen med levering i februar handles ved børsslutt på 94,13 dollar, ned 0,26 prosent fra i går. Det er lite nytt og god støtte i de dollarbaserte råvarene.Statoil stiger 0,5 prosent og sluttet på 140,20 kroner.Vinnerne Blant OBX-aksjene har både Questerre og Sevan svingt seg på oppsiden i dag.Sevan har signert en bankfasilitet på 480 millioner dollar, og selskapet uttaler at de er fullfinansiert. Aksjen endte til slutt opp 7,69 prosent etter å tidligere i handelen ha vært opp mer enn 8 prosent. Sluttkursen ble 6,66 kroner.Questerre er også blant dagens børsvinnere og har steget hele 12,49 prosent. Sluttkursen ble 11,53 kroner.Dolphin Interconnect Solutions stiller i ny drakt som "Dolphin Group" fra og med i dag. Selskapet topper som dagens børsvinner, og handler opp 29,57 prosent på 3,90 kroner.Aker Floating Production stiger med 14,86 prosent til 4,25 kroner.MediStim som var morgenkvistens hete potet etter å ha mottatt melding fra USA om at deres VeriQC-produkt er klarert for salg. endte opp 5,6 prosent på 24,50 kroner.Taperne Ingen av OBX-aksjene falt nevneverdig, men vi kan oppsummere taperlisten ved å slå fast at noen mindre shippingselskaper hadde det tungt den nest siste handelsdagen i 2010.Green Reefers falt 20 prosent til 0,04 kroner. Saga Tankers falt 8,17 prosent og slutttet på 5,51 kroner.Også Havila gikk på en liten børssmell og sluttet ned 4,76 prosent til 3 kroner.Blant de noe større selskapene som sluttet i rødt, finner vi DNO som endte ned 3,57 prosent til 8,92 etter meldinger om en tom brønn. Norske Skog falt 2,43 prosent til 14,00 kroner og SAS falt 2,05 prosent til 19,10 kroner.Renter Europeiske statsrentene stiger etter tyske inflasjonstall for desember steg mer enn ventet. Også norske statsrenter stiger onsdag, i kjølvannet av en litt skuffende auskjon i amerikanske fire-årige statspapirer tirsdag. Tiårig norsk stat er nå på 3,77 mot 3,74 tirsdag.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Næringsliv