500 kroner i bomringen?

Forsker mener det må bli dyrere å passere bomringen, ekstremt mye dyrere, kanskje 500 kroner.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Dag Tønnessen, forsker ved Norsk institutt for luftforskning (NILU), stikker hodet frem i Aftenposten mandag. Der tar han til orde for ekstreme priser for å passere bomringen for å redusere biltrafikken.- Jeg forsker på luft og luftkvalitet, og ikke på økonomi og samfunnsfag, men jeg tror det er nødvendig med betydelige beløp. For å redusere trafikken så mye at det monner på luftkvaliteten, hjelper det neppe å doble avgiften. Kanskje bør den opp i 500 kroner, jeg vil i hvert fall tro at det må være dyrere å passere bomringen enn å ta flytoget fra Gardermoen, og det koster 340 kroner tur/retur Oslo, sier Tønnessen.Er det greit å betale 500 kroner i bomringen? Forslaget diskuteres allerede på vårt debattforum . Si din mening her

Nyheter
Personlig økonomi