I dag gjenoppstår Bagatelle fra de døde

Christen Sveaas har brukt litt over et år på å reåpne Bagatelle. På dagens åpningsfest serverer han følgende åtteretters meny.

Christen Sveaas - Foto: Finansavisen
Personlig økonomi

Etter at Eyvind Hellstrøm takket for seg, har ærverdige Bagatelle holdt stengt i litt over et år. Eier Christen Sveaas har brukt tiden på å fornye konseptet, og i dag åpner han nok en gang dørene til restauranten i Bygdøy Allé 3.Les også: Dette er Norges mest eksklusive vinerBagatelle åpner også en egen lunsj- og vinbar, "LilleB" hvor det skal serveres lunsj hver dag.Sveaas har ansatt Daniel Höglander som kjøkkensjef. 31-åringen var med og vant OL gull med det svenske kokkelandslaget i 2004.Dagens gjester kan glede seg over følgende åtteretters meny:1. Frossen rømme i langkokt sølvløk med kaviar og sukret oliven.2. Norsk sjøkreps bakt under varmt salt med østersemulsjon.3. Håndplukkede norske kamskjell, rå og stekt med revet rogn og Alba-trøffel.4. Vinterkål variasjon med smør fra Adem gardsysteri og stekt foie gras5. Vaktelegg med blodstekt brioche og vintereple.6. Vill piggvar bakt under Perigod-trøffel med sauce Mousseline og sprø butterdeig.7. Bloddue "complet", sauce Ofal og hasselnøtt-niak.8. Åkerbær Bavariose med eplecreme, åkerbær og timiansorbet.

Nyheter
Næringsliv