Fant en halv milliard i skatteparadis

Skattesnytere blant annet i Drammen og Bergen er nå tiltalt etter lekkasjer fra utenlandsk bank.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Tre år etter lekkasjen fra en ansatt i Liechtenstein-banken LGT har norske skattemyndigheter avslørt det de mener er unndratt skatte- og arveavgiftsgrunnlag av 523 millioner kroner.I de to største sakene er det nå reist tiltaler i Bergen og Drammen. Det er i tillegg fattet vedtak om tilbakebetaling overfor én person, og én person har status som anmeldt, skriver Dagens Næringsliv.- I sum snakker vi om 313 millioner kroner i unndratt inntekt, 140 millioner kroner i unndratt formue og arveavgiftsgrunnlag på 70 millioner kroner, oppsummerer en fornøyd skattedirektør Svein Kristensen.De lekkede listene har gitt Økokrim sin største skatteparadissak til nå. For to uker siden reiste de tiltale mot en tysk stålgrossist for grov utroskap og ulovlig overføring av til sammen 320 millioner kroner til selskaper i skatteparadiser.Av skatteunndragelser er han foreløpig anmeldt for en sum i samme størrelse, ifølge DN.I den nest største saken er en handelsmann fra Bergen tiltalt for en formue på 20 millioner kroner han ikke skattet av. Handelsmannen har lagt alle kortene på bordet, mens stålgrossisten nekter straffskyld.Lista inneholdt opprinnelig 46 norske navn. I tillegg til de fem ovennevnte, er ytterligere to saker under behandling. Kristensen forklarer at de resterende på lista enten viste seg å være bosatt i utlandet, var registrert med flere navn eller hadde saker som var foreldet. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi