Formørkelsen inntreffer nemlig så sent på kvelden at det bare er i Nord-Norge og Svalbard at solen fortsatt er synlig, ifølge nettstedet Himmelkalenderen. De som har klarvær og vender blikket nordover rundt midnatt, kan få med seg at månen legger seg i veien og delvis skygger for solen.Totale solformørkelser er bare synlige langs et smalt belte på planeten vår, og denne gangen er det bare en delvis formørkelse som er synlig på den norske kveldshimmelen. Rundt halve solen kommer til å bli dekket når formørkelsen er på det største.Avhengig av hvor man befinner seg, starter formørkelsen mellom 22.36 og 22.50 onsdag kveld og varer til solen går ned eller en stund etter midnatt i de områdene som har midnattssol.Himmelkalenderen minner om at man aldri skal se direkte mot solen, men har lagt ved enom hvordan man trygt kan få med seg formørkelsen. (©NTB)