Ifølge IT-selskapet Ciscos ferske rapport 1Q11 Global Threat Report har likejacking, hvor brukeren lures til å like en bestemt Facebook-side, blitt en svært populær taktikk blant nettkriminelle. Disse er kjent for stadig å finne nye og sofistikerte måter å tiltrekke seg sine ofre på.Facebook-brukere blir lurt trill rundt ved at de klikker på Liker-knappen for å like en bestemt Facebook-side som vennene deres også tilsynelatende liker. Ved å klikke på lenken kommer det opp en post på brukerens vegg og lenken blir dermed også synlig for alle Facebook-vennene til brukeren.Lenken fører som regel til en side som inneholder en eller annen form for instruksjon eller oppfordring til å dele sensitiv informasjon, eller til å klikke seg videre til andre sider som kan inneholde virus. Metoden gir de nettkriminelle tilgang til sensitiv informasjon om brukeren- Likejacking er nå så utbredt at jeg vil tro de aller fleste som er på Facebook har sett slike linker - kanskje uten at de vet det - eller de har hørt om eller kjenner noen som ufrivillig har spredd en eller annen form for spam på Facebook, sier Christian Nordve, sikkerhetssjef i Cisco Norge.Ifølge rapporten bruker de kriminelle ofte bilder eller nyheter om kjendiser som lokkemiddel for å få folk til å like siden deres. Barnestjernen Miley Cyrus topper listen over kjendiser som lokker brukere til å like en bestemt side, hun figurerer på 13 prosent av alle tilfellene av likejacking. Andre kjendiser som fremstår som "lokkeduer" er skuespilleren Charlie Sheen, popsangeren Justin Bieber og den mye omtalte popstjernen Lady Gaga.