Daytraderne dør ut

- Robotene vant over daytraderne, sier aksjesjef Paal Karstensen i DnB NOR Markets

Aksjesjef i DnB NOR Markets Paal E. Karstensen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Personlig økonomi

I april 2010 gjorde algoritmene - robothandel på børsen - sitt endelige inntog på Oslo Børs. Da gikk børsen over til handelssystemet TradElect. Tiden det tok for å gjennomføre en enkelt aksjehandel ble redusert fra 30 til 3 millisekunder. Det betød også spikeren i kisten for mange daytradere. De får som er igjen handler ikke på prisinformasjon, men forventet retning i markedet. Ifølge Finansavisen er handlene færre, men større.- For vår del er det nok riktig å si at andelen mest aktive daytradere er halvert, sier daglig leder Anders Skar i Nordnet. Han anslår at de har 20-30 profesjonelle daytradere blant sine kunder.På det meste skal det ha vært inntil 1.000 profesjonelle daytradere, men antallet skal være halvert på under to år.- Algoritmene har gradvis gjort det vanskeligere å handle på prisinformasjon. Sånn sett kan en si at robotene vant over daytraderne, sier aksjesjef Paal Karstensen i DnB NOR Markets til avisen.

Nyheter
Børs