Lover ytterligere skattelette til fagorganiserte

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) lover ytterligere skattelettelser for norske fagorganiserte som svar på at LO krever tusenlapper i fagforeningsfradrag.

Statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Scanpix
Personlig økonomi

- Vi er innstilt på å fortsette opptrappingen av skattefradraget for fagforeningskontingent, sier statsminister Jens Stoltenberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).I forrige stortingsperiode ble fagforeningsfradraget doblet fra 1.800 til 3.600 kroner. I fjor ble beløpet bare justert opp i takt med prisveksten, og fradraget er nå på 3.660 kroner.- Skattefradrag for fagforeningskontingent bidrar til å gjøre det norske arbeidsmarkedet mer velorganisert, sier Stoltenberg.I forkant av 1. mai krevde LO-leder Roar Flåthen en kraftig økning i fradraget for fagforeningskontingent. Hvis det skal monne, så må det dreie seg om tusenlapper, sa LO-lederen til ANB den gang.- Vi forventer at fagforeningsfradraget blir ytterligere økt denne stortingsperioden, sa Flåthen og krevde «en vesentlig økning».

Nyheter
Næringsliv