Økokrim har tatt ut tiltale i Transocean-saken

Etter sju år foreligger det nå tiltale i en av landets mest omfattende skattesaker. Riggselskapet Transocean risikerer skattesmell på opptil 4 milliarder kroner.

Riggen Transocean Arctic - Bilde: Transocean
Personlig økonomi

Saken har pågått i sju år. Økokrim har nå tiltalen klar, men ønsker ikke å gå inn på innholdet i beslutningen, skriver Dagens Næringsliv.- Vi kan ikke si noe om denne saken nå. Vi vil ha en pressebrifing i løpet av noen dager, sier førstestatsadvokat Morten Eriksen i Økokrim.Transoceans advokat Erling O. Lyngtveit ønsker ikke å kommentere saken. Selskapets leder for den norske virksomheten, Aasmund Erlandsen, vil heller ikke uttale seg. Han henviser til en pressetalsmann som overfor DN ikke har vært tilgjengelig.Riggselskapet kom i søkelyset høsten 2004. Da begynte norske ligningsmyndigheter å undersøke transaksjoner i selskapets datterselskaper i Nordsjøen. I mars 2005 gikk Økokrim til ransaking av Transoceans kontorer i Stavanger. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv