20 prosent rabatt på eksotiske sjøreiser

Hurtigruten tilbyr nå eksotiske sjøreiser med 20 prosent rabatt. Besøk Nordøst-Grønland Nasjonalpark - verdens største og minst besøkte neste høst. Eller Antarktis neste jul.

Foto: Hurtigruten

Hurtigrutens explorerskip MS Fram legger ut på nye ruter i sesongen 2012/2013.Den nye explorerkatalogen inneholder i alt 29 unike reiser med MS Fram, til destinasjoner som Grønland, Antarktis og Svalbard, samt flere av Europas kystperler.Hurtigrutens explorerskip MS Fram legger for eksempel ut fra Longyearbyen neste høst med kurs for Grønland og verdens største, men også verdens minst besøkte nasjonalpark. I fjor fikk kun 500 gjester besøke nasjonalparken, forteller Hurtigruten i en pressemelding.Parken det er snakk om omfatter et areal på 972.000 kvadratkilometer og strekker seg fra Knud Rasmussens land i nord til Mestersvig i øst, og byr på utrolige opplevelser av rå uberørt natur. Som Destinasjon Øst-Grønland selv sier det: "Øst-Grønland er ikke landskap - det er villskap".Reisen går fra Longyearbyen via Moffen på 80 grader nord før kursen legges over mot Nordøst-Grønland og et av verdens fjerneste områder. Seilingen avsluttes på Island. Seilingen starter 6. september og varer i nesten 14 dager.Litt avhengig av lugarkagtegori ligger prisen på fra 43.992 kroner til 64.376 kroner pr. person i dobbel lugar, om man bestiller før 30. september. Det er 20 prosent lavere enn om man venter til neste år med å bestille. I tillegg kommer flypakke på totalt 6.431 kroner pr. person.Antarktis står også på programmet mot slutten av 2012. Da snakker vi millioner av pingviner, men ingen mennesker, utenom om de på Fram.MS Fram har ti seilinger i Antarktis sesongen 2012/2013, til steder som bør vekke reiselysten for noen hver. Falklandsøyene, Deception Island, Yankee Harbour, Lemaire-kanalen, Port Lockeroy og Browns Bluff, er bare noen av de mange stedene som besøkes.Les mer om de eksotiske sjøreisene med HurtigrutenMS Fram er Hurtigrutens explorerskip, bygd i 2007. Skipet tar 250-300 gjester og har seilt i polare farvann i Antarktis, ved Grønland og Spitsbergen siden det ble levert. Skipet har store åpne fellesarealer og er bygd for å gi sine gjester de beste naturopplevelser i unike farvann.Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 28,25 prosent i HRG (Hurtigruten).