Flere utenlandske pakker og mer reklame

Økt netthandel er trolig årsaken til at antallet pakker fra utlandet økte i fjor. Det ramler også mer reklame ned i nordmenns postkasser.

Postbud (NTB-foto: LISE ÅSERUD).

Antall pakker fra utlandet økte med 11 prosent fra 2009 til 2010, mens omsetningen steg med 14 prosent, ifølge Post- og teletilsynet.- Mest sannsynlig kan vi tilskrive deler av denne økningen økt aktivitet i netthandelen. Internett er blitt den nye postordrekatalogen, og dagens valutakurser vil nok stimulere utviklingen ytterligere, sier avdelingsdirektør Torstein Olsen.Adresserte brev og andre uregistrerte sendinger falt med 3 prosent, viser tilsynets årlige statistikk.Uadresserte sendinger og reklame økte med 151 millioner sendinger, hele 14 prosent, det siste året. I snitt mottok hver husstand rundt 15 uadresserte sendinger per uke i fjor. (©NTB)