Krever priskutt på Nordkapp

Nordkapp-turistene betaler for mye for å slippe inn på platået, mener Miljøverndepartementet. Nå krever de at næringslivet setter ned prisene.

Foto: Scanpix

- Vi mener avgiften på 160-235 kroner er for høy, sier politisk rådgiver Audun Garberg til NTB.Kravet om lavere avgift går også fram av et brev til Nordkapp Vel AS ved Rica Hotels Finnmark AS. Brevet gjelder spesielt beløpet på 160 kroner som turister må betale for å få tilgang til naturområdet utenfor Nordkapphallen.Miljøverndepartementet tar dette standpunktet etter at Friluftslivets fellesorganisasjon (FRIFO) nylig rettet sterk kritikk mot avgiftsnivået. De kritiserte også en rekke andre forhold ved forvaltningen av Nordkapp, som turistattraksjon, friluftsområde og vernet naturområde. Rica-kjeden står for driften av turistanleggene på Nordkapp.FRIFO skriver til Miljøverndepartementet at organisasjonen har mottatt en rekke klager på praksis ved Nordkapp-platået. Klagene gjelder i hovedsak at det kreves inngangspenger til et friområde. (©NTB)