Ifølge tiltalen skal han i perioden 1998 til 2002 ha solgt bilder for 14 millioner kroner uten å føre disse inntektene opp på selvangivelsen.Han er tiltalt for å ha gitt ligningsmyndighetene uriktige eller ufullstendige opplysninger, når han burde ha forstått at dette kunne føre til skatte- eller avgiftsmessige fordeler.Skatteunndragelsen ansees som grov fordi det dreier seg om store beløp. Odd Nerdrum erkjenner ikke straffskyld.- Aktoratet og forsvarer er i saken uenige om så vel faktum som juss, sier Nerdrums forsvarer Tor Erling Staff i en e-post til VG.Etter at Nerdrum flyttet til Island i 2003, begynte skattemyndighetene å granske hans selvangivelser for inntektsårene 1998 til 2002. Ifølge tiltalen skal han ha unnlatt å oppgi næringsinntekt fra disse årene med til sammen 14.029.150 kroner.Skattemyndighetene anmeldte den angivelige skatteunndragelsen i begynnelsen av 2010. Dersom kunstneren blir kjent skyldig etter tiltalen risikerer han sju måneders fengsel og en tilleggsskatt på over 8 millioner kroner.Saken vil gå for Oslo tingrett 2. og 3. august.