Landslagsstjerne vant skattekamp - får 5 millioner

Tidligere landslagskeeper Thomas Myhre inngikk forlik med skattemyndighetene og får rundt fem millioner kroner i erstatning.

Keeper Thomas Myhre - Foto: Scanpix

Da Myhre gikk til Viking i 2007, fikk han 8 millioner kroner i signeringsbonus og 2 millioner kroner i lønn. Han skulle skatte etter artistskatteloven med en flat skattesats på 15 prosent fordi han hadde skattet så lenge til Storbritannia, men samme år ble artistskatteloven endret med tilbakevirkende kraft.Derfor ble Myhre ilagt ekstraskatt på 3,2 millioner kroner. Han gikk til søksmål mot skatteetaten, og nå er det inngått forlik etter at skatteendringens tilbakevirkende kraft var grunnlovsstridig, skriver DN.- Det er tøft å stå opp mot skattevesenet. Jeg har gått en tung vei og er lettet over utfallet, sier Myhre til avisen.Advokat Kine E. Steinsvik ved Regjeringsadvokaten ønsker ikke å si særlig om saken. Staten må tilbakebetale skatten pluss renter, samt dekke sakskostnader.- Staten har ingen kommentarer ut over at partene har kommet til en minnelig løsning i saken, skriver hun i en e-post til Dagens Næringsliv.Myhre har blant annet spilt for Moss, Viking, Everton, Rangers, Besiktas, Sunderland, Charlton og Kongsvinger. (©NTB)