Orkla varsler prisøkninger på mat

Orkla-konsernet opplever gode tider, men varsler prisøkninger på matvarer det kommende halvåret grunnet stigende råvarepriser.

Konsernsjef for Orkla Bjørn M. Wiggen (t.h.) og Roar Engeland under presentasjonen av 3.kvartals-resultat i Oslo konserthus. Foto: Berit Roald / Scanpix

Orklas driftsresultat økte med 16 prosent til 1,079 milliarder kroner i andre kvartal 2011 sammenlignet med samme periode i fjor. Ifølge E24 er dette 49 millioner kroner bedre enn ventet.Internasjonale råvarepriser økte kraftig gjennom 2010 og første kvartal i år, men ifølge Orkla ble de stigende råvareprisene ikke fullt ut kompensert for gjennom. De varsler derfor prisøkninger fra og med 1. juli.Orkla Brands hadde et noe svakere resultat andre kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor. Særlig Stabburet og Procordia leverer gode resultater, mens Orkla Brands Russia og Bakers hadde svake resultater. Sistnevnte prøver Orkla nå å selge.Orklas aluminiumselskap Sapa opplevde resultatfremgang i andre kvartal. Orklas resultat ble også positivt påvirket av sterke markeder og gode resultater i treindustriselskapet Borregaard, og av normalisert produksjon i vannkraftvirksomheten, skriver Orkla i en kommentar til kvartalstallene. (©NTB)