Søndagens aksjetips

Hovedindeksen steg 2,3 prosent i uken som gikk, men aksjeomsetningen må stige ytterligere for at en videre oppgangen skal bli troverdig. Kanskje skjer det kommende uke?

Traderen Christopher Culhane på sin post på New York Stock Exchange - AP Photo/Richard Drew

Hovedindeksen på Oslo Børs steg med 2,3 prosent forrig uke, men det ble ikke omsatt aksjer for mer 3,85 milliarder kroner i snitt hver dag. Det var litt opp fra foregående ukes snitt på 3,5 milliarder kroner.Hovedindeksen er nå ned 2,9 prosent så langt i år, men opp 18,4 prosent det siste året.Det er fremdeles en god positiv undertone i hoveindeksen, og 45-dagers glidende gjennomsnitt ble brutt. RSI fortsatte også opp, og brøt 50-nivået, noe som signaliserer økende stigningstakt.Da skal det ikke mye til før den fallende trendlinjen brytes. Når det skjer kan det ligge an til videre børsoppgang. Men aksjeomsetningen må stige ytterligere for å gi en troverdig oppgang.Bryter hovedindeksen den fallende tredlinjen, 430-nivået og 200-dagers glidende gjennomsnitt, på en omsetning på 6 - 8 milliarder kroner, kan Oslo Børs fort fortsette opp mot 440 og kanskje de høyeste nivåene for året i løpet av ukene som kommer.Ved reaksjoner ned igjen vil et eventuelt fall tilbake under 420 være et svakhetstegn. Enda verre vil det være om den positive undertonen i RSI-chartet og hovedchartet blir brutt.