Du kan få én million mer i pensjon

Men da må du være tøff i sparingen din. - 25-åringer bør ha 80 prosent i aksjer - uansett, sier Per Hagen i Nordea.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Rundt én million nordmenn har nå innskuddspensjon, men de fleste har et bevisstløst forhold til den. Det viser en ringerunde Finansavisen har gjort.- Folk med en innskuddspensjonsordning burde behandle den som sin viktigste sparekonto, sier kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø i Vital, der totalt bare tre prosent av kundene har foretatt egne valg av risikoprofil.I Nordea og Storebrand har 5-10 prosent av kundene har gjort egne valg - veldig mange av dem av det defensive slaget.Les også: Derfor går han all-in i aksjer- Ikke bli for defensiv Per Hagen, leder for bankdistribusjon i Nordea Liv, advarer ifølge avisen mot å bli for defensiv.- For å holde tritt med utviklingen i lønn og kostnadsnivå må en ha mer enn 50 prosent plassert i aksjer. Alt under dette betyr at tidligere innskudd vil tape seg i verdi, sier han, og understreker - som Vital og Storebrand - at historiske data tilsier meravkastning i aksjer på lengre horisonter.En høyere risikoprofil som ung kan utgjøre en forskjell på hundretusener - i enkelte tilfeller nesten én million kroner - over en periode på 40 år.- Er du 25 år, bør du ha en aksjevekting på 80 prosent - uansett, sier Hagen til Finansavisen.