En landsdekkende undersøkelse Norstat har utført for Storebrand Bank viser at 11 prosent av oss ofte går tomme for penger før neste lønnsutbetaling, og at 39 prosent gjør det av og til.Forbrukerøkonom Knut Dyre Haug i Storebrand Bank er overrasket over at så mange slipper opp for penger og må ty til reserveløsninger.- De som opplever dette ofte bør sette opp budsjett, sier han.Ifølge undersøkelsen opplever hele 63 prosent av alle i 30-årene å gå tomme for penger.- Noe av årsaken kan være høye boliglånutgifter. Men det kan også være at de har et for høyt forbruk og at de mangler reserver til uforutsette utgifter. Det er ikke balanse i økonomien hvis man må tære på reservene hver måned, sier Dyre Haug.Lite tyder ifølge undersøkelsen på at mange unge går rundt med egen regnskapsbok. 45 prosent av dem under 30 år lager aldri budsjett over inntekter og utgifter.- Altfor få lager budsjett, og mange har trolig derfor liten oversikt over hvor mye penger de bruker på ulike ting, fortsetter Dyre Haug, og viser til at hans egen bank nå er blant dem som har laget løsninger for budsjett i nettbanken - som gir oversikt med ett klikHan anbefaler at alle har 1-2 månedslønner som en "buffer" for uforutsette utgifter.