Fokus-hacking peker mot nettside i USA

Amerikanske hackere sto "svært trolig" bak da 29 Fokus Bank-kunder ble forsøkt hacket. - Selve hackingen har trolig skjedd tilbake i 2009/2010, sier kommunikasjons-rådgiver Stian Arnesen til HegnarOnline.

Nettbank. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX.
Personlig økonomi

Tidligere i dag omtalte vi et oppslag i Nordlys, der det kom frem at 29 kunder i Fokus Bank har blitt forsøkt hacket. Ifølge avisen var det trolig en eller flere engelske aktører som sto bak.- Svært trolig en amerikansk nettsideI løpet av den siste timen har imidlertid banken fått ny informasjon.- Kilden til svindelforsøket er svært trolig en amerikansk nettside, og hackingen av kortinformasjonen har trolig skjedd tilbake i 2009/2010, opplyser kommunikasjonsrådgiver Stian Arnesen i Fokus Bank i en e-post til HegnarOnline.Årsaken til at dette blir oppdaget nå henger ifølge rådgiveren sammen med måten hackerne ofte opererer på.- Etter å ha hacket slike sider, selger de informasjonen videre til andre svindlere i bolker basert på kortnummerserier. Dette er trolig forklaringen på at det denne gang er våre kunder som ser ut til å være rammet, sier han videre.- Ingen grunn til å tro på grov uaktsomhetArnesen opplyser at banken har vært i kontakt med kundene den vet er rammet - altså 29 i skrivende stund, sperret kortene og utstedt nye.- Dersom dette ikke dreier seg om grov uaktsomhet fra kundens side - noe det per nå ikke er noen grunn til å tro - vi vi dekke et eventuelt tap, avslutter han overfor HegnarOnline.