Odin Forvaltning avholder i dag sin 2011-konferanse på Thon Hotel Ullevål.Først ut blant foredragsholderne var Jarle Sjo, som forvalter Odins shipping- og offshorefond, Odin Maritim og Odin Offshore.Han tegnet bildet av en shippingsektor, der de fleste segmenter fortsatt er svake.
Ett av disse segmentene er tørrlast, selv om ratene har svingt seg opp de siste dagene.- Her har mange redere sikret ratene på flåten ut 2011 og i deler av 2012, sa han.- Men det som skremmer investorene, er motpartsrisikoen. I tørrlast er ikke alltid en kontrakt en kontrakt. Det kan hende at befrakter ikke gjør opp, og stikker av fordi han ikke vil betale når spotratene er så lave, fortsatte Sjo.Golden Ocean stiger over 7 prosent på Oslo Børs i dag, og er opp 4,6 prosent den siste uken. Det utgjør likevel ikke mer enn at aksjen fortsatt er ned nesten 50 prosent fra nyttår.Jinhui er til sammenligning opp 5,1 prosent den siste uken, og ned 37 prosent siden nyttår.Men ifølge forvalteren er ikke alt sorgen i shipping.- Det finnes noen segmenter der tilbudssiden ikke er ødelagt, sa han, og pekte på frakt av flytende naturgass (LNG), som gikk til værs på høy japansk etterspørsel etter jordskjelvet og den påfølgende tsunamien der tidligere i år.- Ratene har gått fra 30.000 dollar dagen i fjor til 100.000 dollar i dag, og i den perioden har Golar LNG-aksjen steget 150 prosent, fortsatte Sjo.Han trakk også frem bilfraktrederiet Wilh. Wilhelmsen.- Selskapet er i dag lavt priset i forhold til egenkapital, og utsiktene er gode. Markedet har historisk bygget egenkapital jevnt og trutt, og vil sannsynligvis fortsette med det, sa Sjo.