Sjos shipping-favoritter

Shipping-segmentet der Odin-forvalter Jarle Sjo finner sine favoritter har ikke hatt ett eneste år med negativ avkastning siden 1994.

John Fredriksen - Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Odin Forvaltning avholder i dag sin 2011-konferanse på Thon Hotel Ullevål.Først ut blant foredragsholderne var Jarle Sjo, som forvalter Odins shipping- og offshorefond, Odin Maritim og Odin Offshore.Han tegnet bildet av en shippingsektor, der de fleste segmenter fortsatt er svake.Les også: - Rederne er som min sønn på 14 med penger i lommenLes også: - Dette skremmer investorene Men mannen som en gang ble kalt "Frontline-dødaren" finner flere lyspunkter. Blant disse har vi allerede nevnt Golar LNG og Wilh. Wilhelmsen.Tror mest på industriell shipping Mer generelt mener Sjo det kan finnes gode kjøp innen industriell shipping (kjemikalier, gass, bil, container).- Fremover tror vi industriell shipping vil gjøre det bedre enn råvare-shipping (produkt, tørrlast og olje), særlig grunnet lavere tilbudsvekst, sa Sjo (bildet under).- I industriell shipping er inngangsbarrierene høyere og stordriftsfordelene større enn i råvare-shipping. Kontraktene og kundeforholdene er langsiktige og gode, la han til.Artikkelen fortsetter under bildet.Ingen år med negativ avkastning Sjo viste til at råvareshipping-selskapene på Oslo Børs siden 1994 har hatt bedre avkastning på egenkapitalen enn selskaper i industriell shipping.- Men avkastningen svinger mer, og har vært negativ i fire av disse 18 årene. I industriell shipping er avkastningen mye jevnere, og den har ikke i noe år i perioden vært negativ, sa forvalteren.Aktører på Oslo Børs innen industriell shipping er eksempelvis Stolt-Nielsen, i tillegg til allerede nevnte Golar LNG og Wilh. Wilhelmsen. I råvare-shipping har vi eksempelvis Frontline, Golden Ocean og Jinhui.