Lav rente, lite boligbygging og høy lønnsvekst gjør at eiendom vil være et attraktivt investeringsalternativ de neste fem årene, mener risikorådgiver i Arctic Securities, Halvor Hoddevik, ifølge Dagens Næringsliv.- Renten kommer til å være lave i en lang periode og boligprisene kommer til å stige mye hele veien. Da er det klart at man kan ta pengene ut av andre risikoinvesteringer - ikke nødvendigvis aksjemarkedet, som også kan være attraktivt - og sette i eiendom, sier Hoodevik til avisen.Rådgiveren ser likevel negative sider ved å investere i bolig fremfor aksjer, og påpeker at investeringer i boligeiendom normalt er mindre attraktivt for profesjonelle investorer.- Som privatperson er imidlertid avkastningen skattefri om man leier ut en del av egen bolig. Direkteavkastningen ved å eie og leie ut en privat bolig er lav. De små ettromsleilighetene, som har høyest direkteavkastning, er dessuten ofte dyre å administrere i og med at leietagerne har kort tidshorisont, sier Hoddevik.