Analytiker med svært mørke spådommer

Rober Prechter jr, som blant annet har skrevet boken "Conquer the Crash", sier at nedturen har begynt og spår at bunnen ikke er nådd før sommeren 2016!

(AP Photo/Henny Ray Abrams)
Personlig økonomi

Robert Prechter jr. er en ivrig og dreven Elliott Wave teoretiker. Han stoler på sine tekniske analyser og mener aksjemarkedet i USA allerede har passert toppen for lenge siden.Han har studert en rekke ulike chart og tidsserier, og trekker nå blant annet paralleller til 1937 - 1938. Han sammenligner forløpet og toppene den gangen med utviklingen nå og spår nesten 5 år til med nedgang før bunnen blir nådd i juni/juli 2016.- Økonomer vil undervurdere risikoen hele veien ned, sier han blant annet.Han sier også at nyhetene vil bli verre og verre, og at FED ikke kan gjøre noe med det.Hvis analysene hans slår til står amerikanerne overfor 5 fryktelige år med deflasjon. Og for de som fremdeles har cash, på bunnen i 2016, vil de være 10 ganger mer verdt enn i dag, forteller han.Kjøpsmulighetene vil være enorme når alt har falt 90 prosent, utdyper han, i fullt alvor. Og han gjør narr av analytikere, meglere og kommentatorer som anbefaler å sitte investert gjennom nedturen.Han spår også, forutsatt at de tekniske analysene hans stemmer, at arbeidsledigheten i USA nær bunnen i 2016 vil være på 33 - 50 prosent. Regjeringen vil ha misligholdt de fleste av sine forpliktelser og de fleste banker vil være stengt.Prechter tror også at valget i USA neste år vil bli vunnet av en de fleste ikke har hørt om ennå, men at valget i 2016, når bunnen såvidt er passert, vil bli enda mer spennende.Underveis i nedturen kommer det imidlertid også rekyler opp igjen. Prechter spår at nedturen nå vil fortsette inn i november 2012. Da vil det komme en kollosal rekyl opp igjen, før det fortsetter opp og ned frem til det siste krakket kommer i 2015.

Nyheter
Næringsliv