Denne helgen sa avtroppende SV-leder Kristin Halvorsen at hun mener det er behov for å revurdere regjeringens løfte om ikke å øke skattene. Det er ikke Arbeiderpartiet finanspolitiske talsmann Torgeir Micaelsen enig i.- Hvis de spør meg til råds, mener jeg at det ikke er noen grunn til å gå inn i neste stortingsperiode med løfter om høyere skatter, sier Micaelsen til NRK.Han mener det er to viktige årsaker til ikke å øke skatten.- For det første har vi mer enn nok med å forsvare dagens skattenivå, og det andre er at eldrebølgen først kommer om 15-20 år. Da tror jeg denne diskusjonen vil komme opp på nytt, og da kan det hende at svaret vil være annerledes. Men det er det altså ikke i 2013, sier han.Senterpartiets parlamentariske leder, Trygve Slagsvold Vedum, er enig.- Vårt utgangspunkt er at skattenivået vil ligge der det er i dag, sier Vedum. (©NTB)