3 gründere forbereder seg på resesjon

Dårlige tider i verdensøkonomien åpner for nye muligheter, mener de tre. Mikrojobb Ltd tar sikte på å tjene penger på resesjonen de tror er på vei.

Foto: Selskapet
Personlig økonomi

Mikrojobb er en internettmarkedsplass der folk kjøper og selger små tjenester over nett. Konseptet er hentet fra USA og nettsiden fiverr.com som tilbyr folk å kjøpe og selge tjenester for fem dollar.Mikrojobb har endret litt på konseptet og lar folk tilby jobber fra 50 til 1.000 kroner, forklarer Per Harald Borgen.- Krisen har på sett og vis trukket oss ut i gründerskap. Med denne bedriften kommer vi sannsynligvis til å tjene penger på resesjonen som er i vente, sier Borgen, som har startet firmaet sammen med kameratene Nghia Luu Thanh og Kim Marius Norøm.Kun to uker etter lanseringen ligger det 150 jobber ute på nettsiden, der folk tilbyr alt fra å kjøre flyttelass for deg, utføre designoppgaver, og modelloppdrag, til å lufte hunden din, språkvaske tekster for deg, eller skifte dekk på bilen din, forklarer de tre.- Mange av disse jobbene utføres av profesjonelle folk som trenger flere inntektskilder. Og det er nettopp det vi ønsker å være; et sted der arbeidsledige kan spe på inntekten sin. Særlig kreative folk som illustratører, musikere, designere og skribenter legger ut jobber. Jo flere av disse som blir arbeidsledige, jo flere brukere vil vi få på siden vår, sier Borgen i Mikrojobb til HegnarOnline.- 80 prosent av inntektene går til de som utfører tjenestene. PayPal og drift av nettsiden koster litt, og det som da blir igjen blir vår profitt, forklarer han.I tillegg håper han på at trafikken og brukermassen skal bli så stor at de kan tjene penger på annonser.

Nyheter
Næringsliv