Bolig på 45 m2 øker 250.000 i pris

- Først nå får kjøperne merke de nye byggekravene på kroppen, sier prosjektmegler Liv Hansteen.

Boligbygging. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX.

Myndighetene strammet for få år siden inn i plan- og bygningsloven. Forskriften med navn TEK 10 og kravet om universell utforming inneholdt nye, strengere og mer omfattende regler, blant annet omtykkere vegger, bedre isolasjon og ventilasjon.- Først nå får kjøperne merke de nye byggekravene på kroppen, sier prosjektmegler Liv Hansteen i DNB Eiendom Nybygg til Finansavisen.Utbyggere avisen har snakket med innrømmer at det vil bli prishopp på nyåret.- Vi har beregnet at de nye forskriftene vil bety en ekstrakostnad på cirka 250.000 kroner for en leilighet på 45 kvadratmeter, sier administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig.