- Boligfesten vil ikke vare evig, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen.- De siste 20 årene har vi hatt en eksepsjonell vekst i boligmarkedet. Så lenge mange unge mennesker kan huske har det bare gått oppover. Det er en risiko for at vi også får et prisras i Norge. De neste fem årene tror jeg boligprisene vil falle mellom 10 og 15 prosent, sier han til NRK.Andreassen understreker likevel at alt i alt har boligeiere hatt det bedre enn leietakere de siste årene.- Men mye av grunnen til det er at man sparer penger ved å nedbetale lån. Vi har et skattesystem som favoriserer boligeiere, men det er ikke nok til å tro at boligkjøp er en god investering, sier han.- Tidligere var det en oppfatning i USA og i andre europeiske land at å kjøpe bolig var en sikker måte å bli rik på. Det har rast i andre land, og det vil det gjøre her også.Førsteamanuensis ved Institutt for samfunnsøkonomi ved Handelshøyskolen BI, Dag Einar Sommervoll, advarer også unge mot boligkjøp.- Det er ikke opplagt at boligkjøp er lurt for alle, sier han og kommer med et eksempel:- Sammenligner man en 25-åring som kjøpte på topp på 80-tallet og en 25-åring som kjøpte etter at bunnen var nådd i 1993 vil man se enorme forskjeller i livsinntekt for de to, selv om de ellers hadde samme arbeidsinntekt. (©NTB)